Hvordan bruke stangoteren

stangoteren holdes opp foran vann
Stangoteren er meget enkel i bruk og med en vekt på 30 gram tar du den enkelt med i sekken eller fiskevesken.

Stangoteren kan brukes som en vanlig oter, men fra land i innsjøer, tjern eller elv. Den kan også brukes fra båt. Med en vekt på kun 30 gram er den veldig lettvindt å ha med på fisketur.

Den er veldig enkel i bruk og vi vil her forklare hvordan den kan brukes.

Gjøre klar for bruk

Før du kan sette stangoteren på vannet anbefaler vi å feste en splittring eller lignende i bøylen på oteren. I denne splittringen fester du oterlinen som igjen er festet til fiskestangen. Da er du klar til å sette stangoteren på vannet. Hvis det er litt bølger på vannet, kan kammeret fylles med litt vann for å bedre stabilitet og gange i vannet.

Bruk på innsjø, vann og tjern

Sett stangoteren på vannet og åpne bøylen på fiskesnella di, slik at du kan slippe etter sene, samtidig som du går langs vannet. Hold litt forsiktig igjen i sena, slik at stangoteren begynner å dra seg utover vannet. Når den er på ønsket avstand, slår du over bøylen og fortsetter å gå i den retningen du ønsker. For å snu stangoteren, slik at den går i motsatt retning, slipper du etter sene og strammer opp igjen, slik du ville gjort med en vanlig oter. Går det ikke på første forsøk, er det bare å prøve igjen.

Bruk på elv

Følg fremgangsmåten som for bruk på innsjø, men du trenger nå bare stå i ro og la elvestrømmen dra stangoteren utover til ønsket avstand.