Stangoter – hva er det, og hvordan få flere og større fisk

stangoter - hva er det og hvordan få flere og større fisk

For de av dere som ikke har vært borti en stangoter før, vil vi her forklare hva det er og hvordan den kan gi deg nye og spennende fiskeopplevelser.

En stangoter er et lite og lett fiskeredskap (30 gram) som kan brukes fra land i innsjøer, tjern og elver. Den kan også brukes fra båt, der det er mer hensiktsmessig. Noen ganger ønsker du ikke å bære med deg en mer tradisjonell oterfjøl med oterline.

Vår stangoter består av plastdel, som er «oterfjølen», med et kammer som kan fylles med vann. I denne er det festet en metallbøyle. I metallbøylen fester du oterlinen som igjen er festet til snøret på fiskestangen din. Grunnen til at den kan fylles med vann er hvis du ønsker mer vekt, eller bedre stabilitet i små bølger.

Med en stangoter i enden av snøret, kan du komme til på plasser du ellers ikke ville kommet til. F.eks. ved en elv der det er vanskelig å kaste på grunn av vegetasjon, eller langs land i et vann eller tjern. Storfisken kommer gjerne helt inn til land for å jakte sent på kvelden og natten, og det er da du skal fiske helt inn til land med din stangoter.

For å lære mer om hvordan du skal komme igang, kan du lese vår brukerveiledning om hvordan bruke stangoteren.